Het Benjamin Strijkorkest is in 2007 opgericht door Elien Willems en staat sinds kort onder leiding van Marco Ramirez. Het orkest biedt jonge strijkers met enige ervaring en aanleg voor hun instrument de kans hun muzikale talenten zo te ontwikkelen dat zij kunnen doorgroeien naar het Britten Jeugd Strijkorkest. net als bij het Britten Jeugd Strijkorkest is ook hier het motto: kwaliteit, warmte, bezieling en vooral: plezier in het samen muziek maken.

Het Benjamin Strijkorkest won in 201 een 1e prijs Cum Laude op het Internationaal Jeugd Muziekfestival in Neerpelt (België). 

Iedere week wordt er hard gewerkt aan alle basis elementen van het samenspel zoals: gelijkspelen, intonatie, fraseren, ritmes, mooie klanken en kleuren maken, kijken en luisteren naar elkaar en presentatie. De eerste en tweede violen rouleren bij ieder stuk zodat iedereen de kans krijgt om te leren aanvoeren, solo’s te spelen en iedereen voor en achteraan leert zitten.Groepsfoto Benjamin Strijkorkest
Ieder jaar is er in het najaar een repetitieweekend waar hard gewerkt wordt aan het nieuwe repertoire. Het seizoen wordt jaarlijks afgesloten met een muzikale en vooral leuke tournee.

Godelieve Voorhoeve begon op als 6-jarige met vioolspelen volgens de Suzuki Methode bij Stieneke Poot. In de jaren die volgden kreeg ze les van Koosje van Haeringen, Mireille van der Wart en Kerstin Hoelen.Godelieve Voorhoeve, orkestleider Benjamin Strijkorkest

Haar liefde voor lesgeven ontdekte ze toen ze op 14-jarige leeftijd werd gevraagd een jonge vioolleerling te begeleiden bij het studeren. Van het een kwam het ander, en inmiddels geeft Godelieve al een aantal jaar met heel veel plezier vioolles aan jonge kinderen.

Godelieve was concertmeester van het Viotta Jeugdensemble en het MSUM University Orchestra, en heeft gespeeld in het FM Symphony Orchestra en het Viotta Jeugdorkest. Daarnaast ging ze als ad-hoc speler mee op tournees van Strijkorkest de Haagse Beek en het North Sea Symphony Orchestra.

Sinds september 2013 studeert Godelieve viool bij Sarah Kapustin aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle.

Het Benjamin Strijkorkest repeteert meestal op vrijdagavond van 17:15 tot 19:15 uur.
(Graag om 17:00 uur aanwezig ivm het stemmen van de instrumenten)
Afwijkingen op de repetities zijn voorbehouden en worden tijdig aan de leden gemeld.

Wil je een repetitie bijwonen ? Neem dan even contact op Menno of Lisette Verschoor (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lokatie: Vrije School Michael (Ridder Joriszaal), Bachlaan 8, 8031 HL Zwolle

 
 

Zaterdagmiddag 18 juni 2016 worden audities gehouden voor het Benjamin Jeugd Strijkorkest.
Wil je graag auditie doen ? Hieronder staat wat je moet doen:

  1. Download het auditiefragment, het is een gedeelte uit de St Paul's Suite van Gustav Holst.
      
   Viool    Altviool    Cello

  1. Vraag aan je eigen docent of je er al aan toe bent. Laat het auditiefragment zien, en ga samen met je docent de auditie voorbereiden.

 1. Geef je op via het opgaveformulier vul dit in en mail het naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Sluitingsdatum opgave is 4 juni 2016


Wat moet je kunnen?
viool: positiespel 1e t/ 3e positie, beginnend vibrato, beginnend spiccato.
cello: positiespel 1e t/m 4e postitie, beginnend vibrato, beginned spiccato.

Wat moet je op de auditie spelen?

 • 1 toonladder
 • 1 etude
 • 1 voordrachtstuk (bijv een deel uit een concert, met pianobegeleiding)
 • Het auditiefragment.

In ten minste één van de stukken moet je laten zien dat je de posities beheerst.
De commisie luistert vooral naar hoe je het speelt: zuiver, ritmisch, goed afgewerkt, mooie toon, goede streektechniek, enz.

Voorbeeld voor viool:
etudes Wohlfahrt op. 45 deel 1 of moeilijker
concert in b klein O. Rieding op. 35, of moeilijker

Voorbeeld voor cello:
hiervoor kun je het beste Loes Visser even bellen: 06-41481688


Edward Strijkorkest

Er hoeft geen auditie gedaan te worden voor het Edward Jeugd Strijkorkest. Je kunt je aanmelden bij Saron Houben (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

Britten Jeugd Strijkorkest

Auditie informatie vindt je hier.

 Auditiefolder 2016