Het Basis Strijkorkest is opgericht in januari 2009 door Elien Willems. Het doel van het Basis Strijkorkest is om beginnende strijkers ((alt-)violisten, cellisten en contrabassisten) te onderwijzen in het samenspel. Het samenspelen met leeftijdsgenoten werkt als een enorme stimulans voor de muzikale ontwikkeling van de jonge musici.
Het orkest staat sinds 2014 onder leiding van Saron Houben. De leeftijd van de strijkers ligt tussen de 7 en 11 jaar. Het Basis Strijkorkest bestaat uit een kleine groep van zo’n 10 tot 15 musici. Zo is er veel individuele aandacht voor ieder kind.

Iedere week wordt er hard gewerkt aan samenspel, zuiverheid en ritme. 
Ieder jaar speelt het Basis Strijkorkest ongeveer drie concerten. Samen met het Benjamin Strijkorkest en het Britten Jeugdstrijkorkest en soms alleen.

Saron Houben begon met vioolspelen toen zij elf jaar oud was. Haar eerste lessen kreeg zij van Marieke de Vos in Amersfoort. Hierna had zij les van Jeannelotte Hertzberger en Hebe Mensinga. In 2012 studeerde ze af bij Tinta Schmidt von Altenstadt en behaalde ze haar Master Muziek aan het Artez conservatorium van Zwolle. Na haar studie verdiepte zij zich in de historische uitvoeringspraktijk en studeerde ze barokviool bij o.a. Antoinette Lohmann.
Saron is actief in de kamermuziek en als orkestmusicus, en speelde onder andere met Het Gelders Orkest, Het VERS Ensemble, Musica Michaëlis, European Union Baroque Orchestra, Helios Ensemble en Concerto Barocco.
Als viooldocente was zij tot 2013 verbonden aan Kunstencentrum Muzerie in Zwolle. Momenteel geeft zij vioollessen als privé-docente en is als zodanig verbonden aan Stichting Recht op Muziek.

 

Het BasisStrijkorkest repeteert meestal op vrijdagavond van 16:00 tot 17:00 uur.
(Graag om 15:45 uur aanwezig ivm het stemmen van de instrumenten)
Afwijkingen op de repetities zijn voorbehouden en worden tijdig aan de leden gemeld.

Wil je een repetitie bijwonen ? Neem dan even contact op met Saron Houben
06-40565365 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Lokatie: Vrije School Michael (Ridder Joriszaal), Bachlaan 8, 8031 HL Zwolle

 

Edward Jeugd Strijkorkest

Er hoeft geen auditie gedaan te worden voor het Edward Jeugd Strijkorkest. Je kunt je aanmelden bij Saron Houben (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .

 

Auditie informatie voor het Benjamin Jeugd Strijkorkest vindt je hier.

Auditie informatie voor het Britten Jeugd Strijkorkest vindt je hier.