Bas Goossens nieuwe zakelijk leider Stichting Benjamin Britten Orkesten
16
sep

Bas Goossens nieuwe zakelijk leider Stichting Benjamin Britten Orkesten

Met ingang van 15 september ’20 vormt Bas Goossens, samen met dirigent/artistiek leider Loes Visser de directie van Stichting Benjamin Britten Orkesten. Bas Goossens volgt HP Herwig op die het afgelopen jaar a.i. het zakelijk leiderschap waarnam. 

 

Voordat Herwig zakelijk leider werd, was hij 12 jaar bestuurslid van de stichting. Hiermee stond hij aan de basis van ‘het Britten’ en bouwde aan de organisatie tot wat zij nu is. Met onder andere de financiële toekenning van een vierjarige subsidie voor de periode 2021-2024 van het landelijk Fonds voor Cultuurparticipatie heeft hij een belangrijke basis gelegd voor de toekomst van de stichting. 

 

Bas Goossens studeerde altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en rechten aan de Universiteit van Leiden. Hij was enkele jaren zakelijk leider bij de Academy of Vocal Arts in Den Haag en treedt op als adviseur van diverse culturele organisaties. 

 

Samen met een goed team - en een sterke artistieke inhoud - wordt nu verder gebouwd aan het Britten podium voor talentontwikkeling van strijkers in Oost-Nederland met een landelijke rol voor het Britten Concours. De Britten Staf bestaat nu uit Bas Goossens (zakelijk leider), Loes Visser (dirigent/artistiek leider) en Afke Pricker (pr en marketing). 

 

Wij zijn HP zeer dankbaar voor zijn bevlogen inzet en bijdrage aan het succes van de stichting. Bas wensen wij veel plezier en succes toe in zijn nieuwe functie.

Terug