CD 2020 is verschenen!
27
nov

CD 2020 is verschenen!

Eerste exemplaar voor Monique Schuttenbeld, wethouder Gemeente Zwolle

Tijdens het online Winnaarsconcert Britten Concours 2020 wordt onze nieuwe CD 2020 officieel overhandigd aan Monique Schuttenbeld, wethouder van de Gemeente Zwolle. Het is de 12e CD van het Britten Jeugd Strijkorkest. Deze CD kunt u via onze webshop bestellen.

 

Het Britten Jeugd Strijkorkest begon het bijzondere seizoen ‘19/’20 met een prachtig optreden bij kasteel Rechteren. Nu terugkijkend, voelen we extra dankbaarheid, ontroering en blijdschap over dit feestelijke optreden mét enthousiast publiek in een schitterende omgeving. En er waren er meer! Concerten met een ó zo warme ontvangst bij de Lions in Bathmen, in de Voorveghter in Hardenberg, in de Fonteinkerk in Zwolle, de Isala klinieken en in de Stoomfabriek in Dalfsen. Wat een geluk dat het Barok-project met Ton Koopman, inspirerend voor alle spelers, in een bijna uitverkocht Odeon kon plaatsvinden: een bijzonder feestelijk verjaardagsconcert voor Ton Koopman! 

 

En toen kwam corona…  We werden uitgedaagd om creatief, snel, vindingrijk en flexibel te zijn. Ons jaarlijkse Britten Concours verplaatsten we naar de zomer, we werkten met filmpjes en repeteerden online, organiseerden het Britten Bruist Buiten, een korte tournee langs kastelen in Oost Nederland, en namen ondanks alles tóch onze jaarlijkse CD op. We zijn enorm blij en trots dat we muziek konden blijven maken. We zijn iedereen dankbaar voor alle steun, inzet, en slagvaardigheid!

Terug