19
jan

Concert Prijswinnaars Britten Concours 2019

Landgoed Vilsteren | 19 januari 2020 om 15.00 uur

 

De twee prijswinnaars van het Britten Concours 2019, altvioliste Elin Haver (16 jaar) en cellist Isaac Lottman (16 jaar) geven op 19 januari onder begeleiding van pianist Felix Justin een concert op het Landgoed Vilsteren. Dit optreden maakt deel uit van de prijs. Zij spelen elk een aantal van hun favoriete stukken, van bekende en minder bekende componisten. Elin zal onder andere een eigen compositie laten horen met de titel: “Variaties op een eend”. Isaac zal de toehoorders verrassen met een eigen arrangement van Angel Villoldo's “El Choclo”. Daarnaast spelen zij ook gezamenlijk, o.a. een duet van Ludwig van Beethoven.

Elin wist al op haar 4e dat zij viool wilde gaan spelen. Op de Sweelinck Academie, de Jong Talent Afdeling van het conservatorium in Amsterdam, stapte zij over van gewone naar altviool. Zij zit daarnaast in 5 VWO. Isaac Lottman begon met celloles toen hij 3 jaar oud was. Ook hij volgt een opleiding op de Sweelinck Academie in Amsterdam en doet 5 Havo.

Felix Justin behaalde zijn Master Piano in 2017, nadat hij in Utrecht, Wenen en Londen aan het conservatorium studeerde. Sindsdien werkt hij als professioneel musicus.

Het concert is prima te combineren met een wandeling over het imposante landgoed. Wandelroutes zijn te vinden bij de ingang van het Landgoedcentrum, Vilsterse Allee 1d te Vilsteren. Vanaf 14.30 u gaat de toegangsdeur open. Na afloop is er nog een de gelegenheid wat te drinken, het haardvuur zal een ieder verwarmen!

Locatie: Landgoedcentrum Vilsteren 

Start concert: 15.00 uur 

Info: www.landgoedvilsteren.nl 

Kaarten ter plekke te koop: € 10,- (voor jongeren t/m 18 jaar gratis).

 

Programma

 

Isaac Lottman speelt:

Gubaidulina: Prelude 2;  Legato-staccato

Beethoven: Sonate, Opus 69, 1e deel Allegro ma non tanto

Ángel Villoldo: El Choclo (arr. Isaac Lottman)

 

Elin Haver speelt:

J.S. Bach Suite 1 prelude

H. Vieuxtemps Elegie

J. Brahms (1833 – 1897): Scherzo in c klein uit F-A-E-Sonate

E. Haver (2003): Variatie op een Eend

 

Samen spelen ze: 

Beethoven duet

Duett mit zwei obligaten Augengläsern, WoO