23
okt

Het Britten en Milstein & Zemtsov

UITGESTELD

 

Beste Concertbezoeker,

Vanwege de nieuwe kabinetsmaatregelen van 12 oktober jl. en de huidige zorgwekkende situatie rondom de coronapandemie, hebben wij voor ieders veiligheid moeten besluiten dit concert te verplaatsen naar een nader te bepalen datum in 2021. 

Heeft u kaartjes gekocht voor dit concert? In verband met vele annuleringen en verplaatsingen verzoeken wij u vriendelijk geen contact op te nemen met Theater De Spiegel. Van Zwolse Theaters krijgt u binnenkort bericht over restitutie van uw betaalde bedrag. Dit kan enkele dagen duren. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor. 

Uiteraard houden wij u op de hoogte van een nieuwe datum en hopen wij u dan alsnog te begroeten. Tot die tijd: blijf gezond en zorg voor elkaar.

Met muzikale groet,

Stichting Benjamin Britten Orkesten

Maria Milstein & Dana Zemtsov en het Britten Jeugd Strijkorkest brengen Mozart’s heerlijke Sinfonia Concertante.

Dat Mozart in zijn korte leven zoveel  parels schreef kunnen we ons nauwelijks voorstellen. Eén van die parels speelt het Britten in een droombezetting met violiste Maria Milstein en altvioliste Dana Zemtsov. Twee meesterlijke musici, die als geen ander de briljante muziek van Mozart kunnen laten zingen en stralen. 

De Italiaanse filmcomponist Nino Rota, bekend van La Strada en The Godfathers, schreef ook prachtige muziek voor strijkers. Zijn Concerto per Archi is meeslepende, filmische muziek, die dirigent Loes Visser en het Britten op het lijf geschreven is. 

Voor de pauze hoort u deze avond de winnaar van het 1e Britten Contrabasconcours én de eersteprijswinnaars van het Britten Vioolconcours 2020 soleren met het Britten Jeugd Strijkorkest. Laat u verassen door dit prachtige jonge muziektalent. Ook worden de prijzen van het Britten Concours officieel uitgereikt tijdens dit concert door de gedeputeerde voor Cultuur van de Provincie Overijssel, de heer Roy de Witte.

Kortom, een middag vol muzikaal vuurwerk en jong toptalent uit Nederland!