19
mei

Het Britten & Raoul Dumas

Muziek met een Plus

 

Het Britten Jeugd Strijkorkest treedt op met Raoul Dumas, dans.

Raoul Dumas komt in zijn voorstellingen zo dichtbij de toehoorder dat deze helemaal opgaat in de voorstelling en de muziek. Het Britten en Raoul zullen een heuse commedia dell’ arte ten tonele brengen: Pulcinella. Pulcinella is een karakter/personage uit de commedia dell’ arte en een voorloper van onze Jan Klaassen. Zij is vol fantasie en zeer creatief.

Raoul combineert dans en muziek en beeldt met mime het verhaal uit. De muziek ondersteunt de dans en de dans en mime maken de muziek beeldend voor het publiek. Doordat dus niet alleen het gehoor wordt aangesproken, maar er juist ook veel te kijken valt, is het vooral voor kinderen een bijzondere belevenis.

Over de muziek bij Pulcinella:
In 1979 vond musicoloog Albert Dunning in Kasteel Twickel een manuscript met zes Concerti Armonici, concerten die tot dan toe waren toegeschreven aan Pergolesi. De handgeschreven inleiding was van graaf Unico van Wassenaer, de eigenaar van het kasteel. Na grondig onderzoek bleek dat deze graaf – een heel goed musicus – de componist was van de zes concerten. Sinds die vondst genieten de Concerti een grote populariteit. Violist Gijs Philip van Schaik heeft enkele melodieën uit deze concerten bewerkt tot een Suite Hollandaise.

Pulcinella met Raoul vormt het hart van het programma. Daaromheen zullen we nog andere stukken ten gehore brengen, waaronder de strijkerssuite van Elgar, een zeer geslaagde bewerking van Bohemian Rhapsody en mogelijk treedt er een winnaar op van het Britten Concours 2019.

Zondag 19 mei | 15.00 uur
Muziek met een Plus
Kerkweg 26
8024 AN Zwolle-Berkum