Inschrijvingen Britten Concours 2020 geopend
27
okt

Inschrijvingen Britten Concours 2020 geopend

Vanaf vandaag kunnen jonge strijkers zich inschrijven voor het 11e Britten Concours dat van 13 t/m 15 maart 2020 plaatsvindt bij het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Naast een vioolconcours is er deze editie voor het eerst ook een concours voor contrabassisten.

Jaarlijks wordt het Britten Concours georganiseerd door Stichting Benjamin Britten Orkesten in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jonge muzikale talenten in de leeftijd van 10 t/m 18 jaar kunnen zich voor het vioolconcours aanmelden. Voor het contrabasconcours geldt als leeftijd voor deelname 12 t/m 18 jaar. 


Deelnemers komen uit heel Nederland om hun ingestudeerde muziekstukken ten gehore te brengen tijdens de openbare juryconcerten. Een vakjury beoordeelt het spel en kent de prijzen toe. Deze bestaan onder andere uit solo-optredens met het Britten Jeugd Strijkorkest, masterclasses van de gerenommeerde Oostenrijkse contrabassist Dominik Wagner en violiste Liza Ferschtman, concertkaarten voor het Orkest van het Oosten (toekomstige PHION) en lessen van ArtEZ-docenten.


Bas Goossens, assistent zakelijk leider van het Britten, vindt meedoen aan het concours net zo belangrijk als het te winnen: “Iedere editie staan wij weer versteld van de grote passie van jongeren voor het bespelen van hun instrument en voor klassieke muziek. Het Britten Concours is met name bedoeld om de jeugd te stimuleren muziek te maken. Om hen te helpen bij hun ontwikkeling en daarbij plezier te beleven terwijl op de top van hun kunnen gespeeld wordt.” 

INFORMATIE en AANMELDENTerug