05
sep

Landgoedconcert Windesheim - middag

Landgoed WIndesheim, Zwolle | 16:00 uur

 

Dit is het uitgestelde concert van de Zomertournee van het Britten Jeugd Strijkorkest. Oorspronkelijk zou het concert op 9 juli plaats vinden, maar het is verzet naar 5 september i.v.m. de weersomstandigheden. Publiek met een geldig plaatsbewijs voor het concert op 9 juli heeft automatisch toegang tot dit concert.

Het Britten Jeugd Strijkorkest maakt een alternatieve tournee door Nederland nu reizen en optreden in het buitenland moeilijk is i.v.m. het coronavirus. We geven concerten buiten, de veiligste concert locatie.

Op het programma staat muziek van Nino Rota (o.a. bekend van de filmmuziek van the Godfather), Arenski, Espejo, Mahler, Strauss, Bruch en Kurt Weil. Solisten zijn de mezzosopraan Roza Herwigcellist Bart van de Lint en prijswinnaar van het afgelopen Britten Vioolconcours 2020, Michelle Kumara.

We zijn zeer verheugd en dankbaar dat het bestuur van Stichting Landgoed Windesheim ons ondersteunt met het beschikbaar stellen van de gewoonlijk niet voor het publiek toegankelijke tuin ten oosten van het rechterbouwhuis voor een concert van het Britten Jeugd Strijkorkest. Het landgoed heeft een prachtig park en mooie tuinen. Daar optreden is een lang gekoesterde wens van het Britten die nu in vervulling gaat.

Voorafgaand aan of na het concert raden wij u aan een wandeling door het opengestelde park van het landgoed te maken te bereiken tegenover de parkeerplaats via de houten brug over de gracht. Dit park is door het landgoed ontworpen volgens de principes van de architecten Springer en Husly, die betrokken waren bij het oorspronkelijke ontwerp van het landgoed, en is zeer de moeite waard!

Voorafgaand aan het concert kunt u een zgn. 'Windesheim Concert Borrelbox' bestellen bij ons. Deze wordt geleverd door partyservice STERN.  Voor de inhoud van de borrelbox klik HIER.

Als u uw kaarten bestelt kunt u ook een voucher kopen voor uw Windesheim Concert Borrelbox. Tegen inlevering van uw voucher ontvangt u de borrelbox bij aankomst.

Let op! Er is geen toilet aanwezig bij de locatie waar u gebruik van kunt maken. Het concert is daarom zonder pauze en duurt ca 60 minuten. De concertlocatie is vanaf 45 minuten voor aanvang van het concert toegankelijk om voordat het concert begint de inhoud van de borrelbox te kunnen nuttigen. Het is de bedoeling dat er geen vuil in de tuin achterblijft. De borrelhappen worden daarom aangeleverd in een box, die mee naar huis kan worden genomen.  

Wij vinden het fijn als u per fiets komt (als dat mogelijk is) om het aantal te parkeren auto’s te minimaliseren. Parkeren gebeurt buiten het landgoed langs de weg. Wensen u alvast een aangenaam concert en een plezierige wandeling

Wees er snel bij want dit worden bijzondere concerten!