Nieuwjaarsconcert 2021 provincie Overijssel
30
dec

Nieuwjaarsconcert 2021 provincie Overijssel

Warm welkom door Commissaris van de Koning

Van harte nodigen wij u uit het Nieuwjaarsconcert 2021 van het Britten Jeugd Strijkorkest voor de provincie Overijssel te bekijken en te beluisteren. Vanwege de lockdown is dit concert eerder opgenomen in Theater de Spiegel. Te gast is het Dostojevski Kwartet.

Commissaris van de Koning van de provincie Overijssel, ir. Andries Heidema, heet u van harte welkom bij deze muzikale nieuwjaarsontmoeting o.l.v. Loes Visser. 

Heidema leidt het concert in met zijn medeleven aan allen die diep verdriet, eenzaamheid, onzekerheid en angst ervaarden in dit jaar als gevolg van de coronapandemie. Heidema: “Ik gun het ons samen dat we ons niet laten meeslepen in een grote zwarte draaikolk en dat in deze moeilijke tijd we oog blijven houden voor die grote stralen van licht die ook iedere dag weer schijnen.” Hij denkt daarbij aan de talloze vrijwilligers die dag in en dag uit iedere dag weer klaar staan en oog en oor hebben voor de mensen die eenzaam zijn en die extra hulp nodig hebben. Ook noemt hij de vele professionals die schouder aan schouder met de overheid hun stinkende best doen om de samenleving draaiende te houden. 

 

De jaarlijkse nieuwjaarsreceptie voor de provincie kan niet doorgaan. Heidema zegt het fijn te vinden dat we met deze muzikale ontmoeting online, met elkaar verbonden zijn. " Ik ben erg blij dat het Britten Jeugd Strijkorkest voor u, voor mij en voor ons allen een prachtig nieuwjaarsconcert heeft samengesteld. 

 

Bekijk hier het Nieuwjaarsconcert 2021 voor de provincie Overijssel.

 


PROGRAMMA


Britten Jeugd Strijkorkest, o.l.v. Loes Visser, dirigent

Dostojevski kwartet

Charlotte Basalo Vázquez, viool

Julia Kleinsmann, viool

Francesca Wiersma, altviool

Emma Kroon, cello

 

Béla Bartók (1881-1945)  

Roemeense Volksdansen 

Jocul Cu Bata, Braul, Buciumeana, Poarga Romaneasca, Maruntel

 

Antonin Dvorak (1841-1904) Sonatina op. 100 in G Bew. voor strijkorkest Claus-Dieter Ludwig

Allegro risoluto- Larghetto- Scherzo- Finale

 

Edward Elgar (1857-1934) Introduction and Allegro op. 47 voor strijkorkest en strijkkwartet

 

Terug