Orkestleden Britten studeren online
03
apr

Orkestleden Britten studeren online

In deze bizarre tijd waarin het coronavirus de wereld op zijn kop zet, heeft het Britten Jeugd Strijkorkest zijn publieksactiviteiten en concerten moeten uitstellen. Maar we staan niet stil.

De repetities van de drie orkesten binnen het Britten gaan onverminderd door. Online, in een stille wereld. 

 

Artistiek leider van het Britten, Loes Visser, vindt het een uitkomst. “Onze deelnemers nemen een filmpje op van de studieopdracht die ze krijgen en onze docenten geven hierop hun feedback. Ook repeteren we samenspel via videobellen en zelf deel ik filmpjes waarin ik bijvoorbeeld een oefening geef om het vibrato te verbeteren.” 


Orkestleider Trienke Dijkstra van het Benjamin Strijkorkest ziet ook voordelen: "Door het online lesgeven vind ik het persoonlijker contact met de ouders eigenlijk heel fijn en ik merk dat de concentratie bij de orkestleden blijft." 


De leerlingen zijn blij dat de lessen op deze manier doorgaan. Salomon (9), violist uit het Edward Strijkorkest, hoopt wel dat hij gauw weer live kan repeteren. “Online klinken de strijkinstrumenten samen toch een beetje anders! Bovendien is het erg gezellig om samen te spelen.”


Terug