Vrienden van Het Britten

Als Vriend verbindt u zich aan de Benjamin Britten Orkesten en aan het Britten Jeugd Strijkorkest in het bijzonder. Door uw bijdrage helpt u jong muziektalent te ontwikkelen en steunt u initiatieven om jongeren te interesseren voor klassieke muziek. De Vrienden maken onder meer het Britten Concours mede mogelijk, een jaarlijks landelijk concours voor jonge cellisten en violisten. Daarnaast steunen de Vrienden de opname van de jaarlijkse cd, de jaarlijkse tournee van de drie orkesten en dragen ze bij aan het streamen van de muziek van Het Britten. Ook de activiteiten van de Brittenacademie worden gesteund. Kortom: Het Britten is hét podium voor talentontwikkeling, met name in het oosten van Nederland. 

Als Vriend kunt u het verschil maken!

Voordelen voor Vrienden
Als Vriend profiteert u zelf van kortingen en mooie privileges, zoals:

  • 10% korting op concertkaarten
  • Uw introducé profiteert van dezelfde korting
  • GRATIS concertkaart voor het Vriendenconcert (eenmaal per jaar)
  • Exclusieve toegang tot repetities (incl. pauzedrankje)
  • Onze nieuwste cd (één exemplaar per Vriend) met korting of GRATIS

Lees meer

Word Vriend

Als Vriend draagt u bij aan  de ontwikkeling van jong muzikaal talent en aan initiatieven om jongeren voor klassieke muziek te interesseren. Samen zorgen we ervoor dat ook een nieuwe generatie concertpubliek de weg naar onze concerten weet te vinden. 

U kunt ons op meerdere manieren steunen. Uw bijdrage is fiscaal aftrekbaar (125%, culturele ANBI). Voor jongeren t/m 27 jaar is er een sterk gereduceerd tarief. Zo kunnen ook jongeren en uw (klein)kinderen voor weinig geld kennismaken met klassieke muziek van hoge kwaliteit, die laagdrempelig toegankelijk is.

Vriend worden