Uniek concert Helsinki Strings & het Britten
10
jun

Uniek concert Helsinki Strings & het Britten

Op 8 juni 2019 troffen twee jong talent strijkorkesten elkaar in Dalfsen. De Helsinki Strings uit Finland waren op uitnodiging van het Britten te gast in Theater de Stoomfabriek waar een gezamenlijk concert werd gegeven voor een volle zaal.

De Helsinki Strings zijn een strijkorkest voor jong talent dat is opgezet door de Hongaars Finse vioolpedagoog Geza Szilvay. Deze Geza Szilvay was vorig jaar in september onze gastspreker tijdens de inspiratielezing die we organiseerden i.s.m. ESTA Nederland. Daar ontving hij van dirigent Loes Visser een van onze CD's en zo kwam het contact met de Helsinki Strings tot stand. Toen de Helsinki Strings aangaven dat ze op tournee naar Nederland wilden komen was het idee om samen een concert te geven gauw geboren.

Het werd een bijzondere dag waarop samen werd gerepeteerd hetgeen best spannend was gezien de verschillende culturen die bij elkaar kwamen. Muziek is echter een universele taal en al gauw werd een gezamenlijke klank gevonden. Het concert 's avonds was een groot succes. Het publiek kreeg een zeer gevarieerd muzikaal programma voorgeschoteld en de Helsinki Strings gaven het bewijs dat ze met recht Finland's beste jong talent strijkorkest genoemd mogen worden!

Terug