Britten Concours

Het Britten Concours werd voor het eerst georganiseerd in 2010. Het concours is er voor jonge strijkers van 10 t/m 18 jaar. Om het jaar is het een vioolconcours en een altviool- en celloconcours. In 2020 wordt voor het eerste een contrabasconcours opgenomen in het Britten Concours.

Tijdens de afgelopen edities hebben we veel jong talent voorbij zien komen en de eerste winnaars van het Britten Concours zijn inmiddels professionals zoals bv de winnaar bij het celloconcours in 2010, Alexander Warenberg, die in 2016 het concours van de Cellobiënnale Amsterdam won.

Deelnemers van het concours komen uit heel Nederland en weten de weg te vinden naar het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar het concours jaarlijks wordt gehouden. Het ArtEZ Conservatorium is medeorganisator en sponsor van het concours. 

Lees hier de volledige uitslag van het Britten Concours 2019

Aanmelden concours

De aanmeldingen voor het Britten Concours 2019 zijn gesloten. In 2020 kunnen jonge violisten én contrabassisten meedoen aan het Britten Concours 2020. De inschrijving wordt geopend begin oktober 2020.

Aanmeldformulier

Routebeschrijving

Concourslocatie

        

Concertlocatie

ArtEZ Conservatorium Theater de Spiegel
Aan de Stadsmuur 88 Spinhuisplein 14
8011 VD Zwolle 8011 ZZ Zwolle
Google Maps   Google Maps

 

Download hier de routebeschrijving voor ArtEZ en Theater de Spiegel.