Het Britten Concours

Het Britten Concours werd voor het eerst georganiseerd in 2010 voor jonge strijkers van 10 t/m 18 jaar. Om het jaar is het een vioolconcours/contrabasconcours en een altviool- en celloconcours.

Deelnemers van het concours komen uit heel Nederland en weten de weg te vinden naar het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar het concours jaarlijks wordt gehouden. Het ArtEZ Conservatorium is medeorganisator en sponsor van het concours.

Het concours vindt overdag plaats op een zaterdag en een zondag, meestal het 2e of 3e weekeinde in maart. Indien nodig wordt de vrijdag vanaf 15:00 uur toegevoegd. Aan het einde van een concoursdag worden de prijswinnaars van die dag bekend gemaakt. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het winnaarsconcert begin april. De eerste prijswinnaars treden op als solist met het Britten jeugd Strijkorkest tijdens dit concert.

Tijdens de afgelopen edities hebben we veel jong talent voorbij zien komen, De eerste winnaars van het Britten Concours zijn inmiddels professionals zoals bv. de winnaar bij het celloconcours in 2010, Alexander Warenberg, die in 2016 het concours van de Cellobiënnale Amsterdam won en in 2021 de Grachtenfestivalprijs. Coraline Groen, winnaar van het Britten Concours 2013, won in 2021 het Oskar Back concours en is inmiddels violist in het Concertgebouworkest. Zo zijn er meer die hun weg naar de professionele muziekwereld hebben gevonden. 

Maar meedoen is net zo belangrijk als winnen! Voor elke deelnemer aan het concours geldt dat meedoen aan het concours een mogelijkheid is om te groeien. De winst zit in het stellen van een doel en daar naartoe werken. Het concours is er voor alle strijkers die een flinke stap willen maken in hun ontwikkeling.

Voor de uitslagen van voorgaande edities van het Britten Concours klik hier.

Aanmelden concours

De inschrijfperiode voor Het Britten Concours 2024 voor viool en contrabas is geopend van 15 oktober 2023 tot 15 februari 2024. Aanmeldingen vóór 15 januari 2024 worden gehonoreerd. Aanmeldingen tussen 15 januari en 15 februari 2024 worden gehonoreerd voor zover er plaats is bij het concours. Aanmelden kan online via onderstaande link.

Aanmeldformulier


Routebeschrijving

Concours   
locatie

        

Concert
locatie

ArtEZ Conservatorium Theater de Spiegel
Aan de Stadsmuur 88 Spinhuisplein 14
8011 VD Zwolle 8011 ZZ Zwolle
Google Maps   Google Maps