Uitslag Britten Concours 2020

Contrabasconcours

Programma 20 juni 2020

1e prijs: Sasha Witteveen
Masterclass met Dominik Wagner, solo optreden met het Britten jeugd Strijkorkest tijdens het ‘winnaarsconcert’ op 23 oktober 2020 in Theater de Spiegel in Zwolle, optreden voor de radio.
Sasha imponeerde de jury met haar zeer muzikale en creatieve spel. Een virtuoze bassiste, met een volle, natuurlijke klank die verschillende karakters kan laten horen. Ze heeft een mooie presentatie en speelt erg goed samen met haar pianist.

2e prijs: Judith Capelle
Masterclass met Dominik Wagner plus een kamermuziekoptreden op Landgoed Vilsteren.
Judith is een echte ‘performer’ met een groot inlevingsvermogen en een prachtige volle klank. Ze speelt mooi samen met de pianist en maakt contact met het publiek. Het verplichte werk van Werkman speelde ze uit het hoofd en vrij, ze staat echt op het podium om een verhaal te vertellen.

3e prijs: Anneke Attema
Masterclass met Dominik Wagner en een prijzenpakket van PHION - orkest van Gelderland en Overijssel.
Anneke heeft een mooie gezongen klank en een ontspannen, natuurlijk vibrato. Zij probeert haar spel mooi af te maken. Haar pizzicato in Werkman klonken verzorgd en duidelijk. Ze is muzikaal en heeft duidelijk veel potentie en daarom wordt Anneke beloond met de 3e prijs.

Aanmoedigingsprijs: Rosemarijn van de Lint
Deelname aan de Kamermuziekcursus Woudschoten 2021.
Rosemarijn speelde haar keuzewerk van Scarlatti muzikaal, in passende barokstijl en met verschillende karakters in de diverse delen van de sonate. In haar vertolking van Arne Werkman volgde ze mooi de timing en de voorgeschreven dynamiek.

Jury

De vakjury bestaat vrijwel geheel uit contrabassisten, kiest uit alle deelnemers de prijswinnaars en kent de prijzen toe. Voor meer informatie over de jury klik hier.

Prijzen
De 1e prijs winnaars krijgen een solo optreden met het Britten jeugd Strijkorkest tijdens het winnaarsconcert op 23 oktober 2020 in theater de Spiegel in Zwolle. Verdere prijzen zijn masterclasses van de beroemde Oostenrijkse contrabassist 
Dominik Wagner, andere solo optredens met het Britten Jeugd Strijkorkest, deelname aan de zomercursus Woudschoten, lessen van ArtEZ docenten, concertkaarten voor het Orkest van het Oosten en bladmuziekbonnen.

Concoursreglement
Het reglement van het Britten Contrabasconcours 2020 kun je
hier downloaden.
N.B. Door het coronavirus is het winnaarsconcert verplaatst naar 23 oktober 2020.

Vioolconcours

Programma 13 juni 2020

Uitslag Categorie I      10 t/m 12 jaar

1e prijs: Pieter Streefkerk
Adembenemend goed! Pieter neemt je volledig mee in zijn verhaal. Zijn spel ontroert en is vol overtuigingskracht en overgave. Hij durft de tijd te nemen en houdt de spanning vast door mooie wendingen in zijn spel. Pieter speelt natuurlijk en vol vrijheid en straalt daarmee veel speelplezier uit! Hij heeft een uitstekend technisch niveau en weet op een knappe manier de techniek ondergeschikt te maken aan de muzikaliteit.

2e prijs: Michelle Kumara
Michelle heeft een hele mooie, heldere klank. Virtuoos! Haar spel is briljant, heel muzikaal, en ze maakt verschillende karakters. Ze heeft een natuurlijke muzikaliteit, doorleefd spel. Michelle liet de structuur van het stuk horen, ze heeft muzikaal overzicht. Ze is stabiel in technische passages, die ze goed heeft gespeeld. Voordat ze begint, zit ze al in de muziek. Ze speelt met veel verbeelding, zowel stoer als fijnzinnig.

2e prijs: Quinten van Brummen
Quinten is een groot talent, echt een muzikant. Hij speelt met lef en overtuiging! Hij vertelt echt een verhaal; een bijzondere musicus! Het samenspel met zijn pianist was zeer levendig. Quinten speelt goed samen. Hij heeft een heel mooie stokvoering en boeide van het begin tot het eind!

3e prijs: Floor Kes
Floor is bijzonder muzikaal, haar spel is heel kleurrijk. Ze heeft een goede toonvorming, heel natuurlijk. Haar spel is elegant, verfijnd en aantrekkelijk. Ze luistert goed, heeft een mooie intonatie en met de techniek zit het goed. Ze liet levendige, verschillende karakters horen en vertelt een muzikaal verhaal. Floor heeft gevoel voor lange lijnen, ze voelt de muzikale spanningsboog van binnen.

De aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die opvielen door hun spel zijn voor:
Dylan Genev, Alix Rodenburg en Valérie Langendonck

 

Programma 14 juni 2020

Categorie II: 13- 15 jaar

1e prijs: Evy Hamers
Evy speelde met veel overtuiging; met liefde en heel zorgvuldig. Ze ontroerde de jury met haar mooie klank en muzikaliteit. Haar spel klink erg volwassen, bijna doorleefd. Evy hanteert een goede timing. De e-snaar gaf zij een zilverachtige klank mee. Evy speelt met verve, speels en met pit!

2e prijs: Charlotte Kouwe
Charlotte heeft een professionele precisie. Ze brengt een prachtige, warme klank met een mooie frasering. Ze speelde fantastisch samen met de pianist. Charlotte bracht op energieke wijze mooie kleurverschillen.

3e prijs: Pippa Schot
Pippa's heldere spel is boeiend en vertellend. Ze is een bijzondere, muzikale persoonlijkheid.

 

Categorie 16 - 18 jaar

1e prijs: Dasha Serck
De jury was onder de indruk van Dasha! Haar spel was doorleefd en soepel. Zij heeft een bijzonder oog en oor voor details. Ze neemt risico's, is temperamentvol en virtuoos. Dasha speelt verhalend en vrij. Ze is een zeer gedreven violiste, een ervaren performer.

2e prijs: Ruben Ide
Als integer musicus brengt Ruben een briljante klank. Zijn spel is beeldend en verhalend, hij bracht de muziek werkelijk over. De jury viel als een blok voor hem.

3e prijs: Lente van Dijk 
Lente is een prettige podiumpersoonlijkheid. Ze speelt met durf en plezier. Haar spel is violistisch, boeit en heeft een kernachtige klank. Lente heeft gevoel voor het instrument, écht een violiste!

 

De aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die opvielen door hun spel zijn in categorie I (10-12 jaar): Dylan GenevAlix Rodenburg en Valérie LangendonckVoor categorie III (16-18 jaar) zijn dat:  Vivian GiesbertzAdriaan van Es en Alan Mukriani.

Jury

De vakjury bestaat geheel uit violisten en kiest uit alle deelnemers de prijswinnaars en kent de prijzen toe. Voor meer informatie over de jury klik hier.

Prijzen
Alle 1e prijs winnaars krijgen een solo optreden met het Britten jeugd Strijkorkest tijdens het winnaarsconcert op 23 oktober 2020 in theater de Spiegel in Zwolle. Verdere prijzen zijn masterclasses van
Liza Ferschtman, andere solo optredens met het Britten Jeugd Strijkorkest, deelname aan de zomercursus Woudschoten, lessen van ArtEZ docenten, een prijzenpakket van het PHION en cadeaubonnen van Broekmans & Van Poppel.

Concoursreglement

Het reglement van het Britten Vioolconcours 2020 kun je hier downloaden.
N.B. oor het coronavirus is het winnaarsconcert verplaatst naar 23 oktober 2020.

Meer informatie
Voor eventuele aanvullende vragen over het concours kan contact worden opgenomen met Artistiek Leider, Loes Visser T. 06-41481688, E. loesvisser@hetbritten.nl), of met de voorzitter van de Concourscommissie, René Luijpen T. 06-27536638, E. luijpenm@xs4all.nl