Prijzen

1e prijzen
De 1e prijs in alle categorieën van het vioolconcours en van het contrabasconcours is een optreden als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest, tijdens het slotconcert van beide concoursen op zondagmiddag 19 april om 15.00 uur in Theater De Spiegel te Zwolle. De eersteprijswinnaars spelen dan het verplichte werk van hun categorie, begeleid door het orkest onder leiding van Loes Visser. Tijdens dit concert vindt ook de officiële prijsuitreiking plaats.

Daarnaast krijgen alle eersteprijswinnaars een masterclass van een vooraanstaand musicus. Voor de contrabassisten is dat de Oostenrijkse contrabassist Dominik Wagner, die reeds vele prijzen won. Voor de violisten is diegene die de masterclass gaat geven Liza Ferschtman (onder voorbehoud).

2e en 3e prijzen
In elke categorie is er een 2e prijs en bij voldoende deelnemers ook een 3e prijs. Deze prijzen worden beschikbaar gesteld door diverse sponsoren. 

Aanmoedigingsprijzen
Tot slot zijn er aanmoedigingsprijzen, bestaande uit waardebonnen voor bladmuziek en lessen door docenten van het ArtEZ Conservatorium.

Optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest
De dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest kan ook andere prijswinnaars uitnodigen om solo te spelen met het orkest. Dat gebeurt dan tijdens een concert van dit orkest later in het voorjaar of in het seizoen 2020-2021.