Britten Concours

Het Britten Concours werd voor het eerst georganiseerd in 2010. Het concours is er voor jonge strijkers van 10 t/m 18 jaar. Om het jaar is het een vioolconcours en een altviool- en celloconcours. In 2020 werd voor het eerst een contrabasconcours opgenomen in het Britten Concours. In maart 2021 wordt een concours voor cello en altviool georganiseerd.

Voor meer informatie over het komende BRITTEN CONCOURS 2021, klik hier.

Deelnemers van het concours komen uit heel Nederland en weten de weg te vinden naar het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar het concours jaarlijks wordt gehouden. Het ArtEZ Conservatorium is medeorganisator en sponsor van het concours.

Het concours vindt overdag plaats op een zaterdag en een zondag, meestal het 3e weekeinde in maart. Indien nodig wordt de vrijdag vanaf 15:00 uur toegevoegd. Aan het einde van een concoursdag worden de prijswinnaars van die dag bekend gemaakt. De officiële prijsuitreiking vindt plaats tijdens het winnaarsconcert begin april. Enkele prijswinnaars treden op als solist met het Britten jeugd Strijkorkest tijdens dit concert.

Tijdens de afgelopen edities hebben we veel jong talent voorbij zien komen en de eerste winnaars van het Britten Concours zijn inmiddels professionals zoals bv de winnaar bij het celloconcours in 2010, Alexander Warenberg, die in 2016 het concours van de Cellobiënnale Amsterdam won en Coraline Groen, winnaar van het Britten Concours 2013, die inmiddels violist is in het Concertgebouworkest.

Maar meedoen is net zo belangrijk als winnen! Voor elke deelnemer aan het concours geldt dat meedoen aan het concours helpt om je instrument beter te leren beheersen. Het concours is er voor alle strijkers die een flinke stap willen maken in hun ontwikkeling.

Voor de uitslagen van voorgaande edities van het Britten Concours klik hier.

Aanmelden concours

Het Britten Concours 2021 voor cello en altviool is geopend voor aanmelding vanaf 15 oktober 2020.

Aanmeldformulier


Routebeschrijving

Concours   
locatie

        

Concert
locatie

ArtEZ Conservatorium Theater de Spiegel
Aan de Stadsmuur 88 Spinhuisplein 14
8011 VD Zwolle 8011 ZZ Zwolle
Google Maps   Google Maps

 


Concoursregelement

Download HIER het Reglement Britten Celloconcours 2021

Download HIER het Reglement Britten Altvioolconcours 2021

 


Voorgaande edities