Orkestinformatie Edward Strijkorkest

Het Edward Strijkorkest is er voor beginnende strijkers die willen leren samenspelen in een orkest. Hier leer je hoe het is om in een orkest te spelen. Het is leuk en gezellig!

Het orkest repeteert op vrijdagavond van 16:00 tot 17:00 uur. Graag om 15:45 uur aanwezig i.v.m. het stemmen van de instrumenten. Afwijkingen op de repetities zijn voorbehouden en worden tijdig aan de leden gemeld.

Wil je een repetitie bijwonen? Neem dan contact op met Saron Houben via 06-40565365 of via vioollessaron@gmail.com.

Repetitielocatie: OBS de Octopus - Provincieroute 143, 8016 GB Zwolle


Orkestleider

Saron Houben begon met vioolspelen toen zij elf jaar oud was. Haar eerste lessen kreeg zij van Marieke de Vos in Amersfoort. Hierna had zij les van Jeanne Lotte Hertzberger en Hebe Mensinga. In 2012 studeerde ze af bij Tinta Schmidt von Altenstadt en behaalde ze haar Master Muziek aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Na haar studie verdiepte zij zich in de historische uitvoeringspraktijk en studeerde ze barokviool bij o.a. Antoinette Lohmann. Saron is actief in de kamermuziek en als orkestmusicus, en speelde onder andere met Het Gelders Orkest, Het VERS Ensemble, Musica Michaelis, European Union Baroque Orchestra, Helios Ensemble en Concerto Barocco. Als viooldocente was zij tot 2013 verbonden aan Kunstencentrum Muzerie in Zwolle. Momenteel geeft zij vioollessen als privé-docente en is als zodanig verbonden aan Stichting Recht op Muziek.

 


Auditie

Er worden geen audities gedaan voor het Edward Strijkorkest. Wel wordt gekeken, in overleg met je docent, of je eraan toe bent om in een orkest te spelen. Je kunt je aanmelden bij Saron Houben via vioollessaron@gmail.com.