Dirigent

Loes Visser begon op haar 18e met dirigeren. Ze stond voor verschillende orkesten in binnen- en buitenland, onder meer voor de Kiev Soloïsts, het Staatssymfonieorkest van Oekraïne, het Nieuw Ensemble en het Slovak Sinfonietta en was chef dirigent van het Rotterdams Studentenorkest Erasmusica, het CREA kamerorkest en het Amsterdams Theaterorkest. Met haar Adamello Ensemble gaf Loes Visser concerten op bijzondere plaatsen, zoals de gevangenis in Scheveningen en in de bergen in Noord Italië. Zij trad op met vele solisten, zoals Eva Maria Westbroek, Frank van Aken, Miranda van Kralingen, Naum Grubert, Liza Ferschtman, Rosanne Philippens, Maria Milstein, Gavriel Lipkind en Dominik Wagner. Haar voorliefde gaat uit naar opera, het laatromantische repertoire en nieuwe muziek, hetgeen te horen is op de concerten en de cd’s van Het Britten. 

Het Britten Jeugd Strijkorkest richtte Loes Visser op in 2007, als orkest voor jonge strijkers uit Oost-Nederland met veel talent die zij met passie begeleidt in hun muzikale ontwikkeling. 

Loes Visser studeerde viool bij Bouw Lemkes, altviool bij Jürgen Kussmaul en orkestdirectie bij Lucas Vis en Ed Spanjaard aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam waar zij afstudeerde met het dirigeren van Mahler's 5e symfonie. Ook volgde zij masterclasses en lessen bij Bernhard Haitink, Ilja Mussin, Constantin Bugeanu en bij Franco Ferrara en Guennadi Rozdestwenski.