Over Het Britten

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Ons motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Het orkest staat onder leiding van dirigent Loes Visser en er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle waar wekelijks wordt gerepeteerd. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten en ook gaat het op tournee. 

Lees meer

Dirigent

Loes Visser begon op haar 18e met dirigeren. Ze stond voor verschillende orkesten in binnen- en buitenland, onder meer voor de Kiev Soloïsts, het Staatssymfonieorkest van Oekraïne, het Nieuw Ensemble en het Slovak Sinfonietta. Ook bracht ze muziek mee die hier minder bekend is, onder meer van de Georgische componist Tsintsadze en de Oekraïense componist Karpov. Deze muziek is ook te horen op de cd’s van het Britten Jeugd Strijkorkest. 

Lees meer

Auditie doen

De audities voor het Britten Jeugd Strijkorkest vinden plaats in juni 2022 (exacte datum volgt) in het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Een auditie duurt ongeveer 15 minuten en bevat een verplicht onderdeel uit het orkestrepertoire, een etude én een stuk naar eigen keuze. Je docent, ouders of begeleiders zijn welkom om te luisteren bij je auditie. Speel je een werk met piano, neem dan zelf een pianist mee. Bij de auditie wordt gelet op techniek, vibrato, spiccato, beheersing van het positiespel, toonvorming, dynamiek, streektechniek, voordracht (expressie, articulatie, frasering), muzikaliteit, intonatie en ritmische precisie.

Auditieformulier