Over Het Britten

Het Britten Jeugd Strijkorkest is opgericht in 2007 door dirigent Loes Visser en biedt jonge talentvolle strijkers uit Oost-Nederland de kans hun muzikale talenten op niveau te ontwikkelen. Ons motto daarbij is: kwaliteit, warmte, bezieling en plezier. Er wordt nauw samengewerkt met het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Jaarlijks geeft het orkest vele concerten, worden opnames voor een CD gemaakt en gaat het op tournee. 

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft o.l.v. Loes Visser een vaste plaats veroverd in het culturele aanbod van Nederland. In 2014 won het orkest de eerste prijs tijdens het prestigieuze Summa Cum Laude Festival in Wenen. De ‘Britteners’ traden meerdere malen op voor het Nederlands Koningshuis (o.a. de officiële openingsact tijdens Koningsdag 2016 in Zwolle) en ze maakten diverse cd’s die lovende kritieken kregen op de radio en in de pers. 

Te gast bij het orkest waren spraakmakende artiesten als violiste Liza Ferschtman, pianist Daniel Wayenberg, cellist Gavriel Lipkind, violistes Carla Leurs, Maria Milstein en Rosanne Philippens, sopraan Bernadeta Astari, de Engelse sterviolist en fotomodel Charlie Siem en de Russische celliste Anastasia Kobekina. Op uitnodiging van diverse festivals ging het orkest op tournee naar Spanje, Frankrijk, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Duitsland, Tsjechië, Engeland, Zweden, en Denemarken. Ook maakte het Britten Jeugd Strijkorkest twee succesvolle tournees in Nederland.

Repetities
Het Britten Jeugd Strijkorkest repeteert elke zaterdagochtend van 10:15 tot 12:45 uur in de Reulandzaal van het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Wil je een repetitie bijwonen? Neem dan contact op met Loes Visser via 06-41481688 of via loesvisser@hetbritten.nl.

Repetitielocatie: ArtEZ Conservatorium, Aan de Stadsmuur 88, 8011 VD Zwolle