Concours 2010

Het eerste Britten Vioolconcours vond zaterdag 27 maart 2010 plaats in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en verliep zeer succesvol. In totaal 25 jonge violisten in de leeftijd 10 t/m 18 jaar, verdeeld over drie categorieën, namen deel. Het niveau was hoog en de vakjury had het niet makkelijk om één winnaar te kiezen in elke categorie.

In categorie 1, voor deelnemers van 10 t/m 12 jaar, ging de 1e prijs naar Elisa Dijkstra (Groningen). In categorie 2, voor deelnemers van 13 t/m 15 jaar, ging de gedeelde 1e prijs naar Maxime Gulikers (Waddinxveen) en Lyanne van Westen (Drachten). In de hoogste categorie, voor deelnemers van 16 t/m 18 jaar, is de winnares Marie-Claire Boel (Den Haag). 

De 1e prijswinnaars krijgen een masterclass van Liza Ferschtman, daarnaast mogen Elisa Dijkstra, Maxime Gulikers en Marie-Claire Boel solo optreden met het Britten Jeugd Strijkorkest op 16 april in theater De Spiegel in Zwolle.

De jury heeft verder aanmoedigingsprijzen uitgereikt aan Annefloor Plantinga (Zwolle), aan Irene Mesu (Overdinkel) in categorie 1 en aan Hrayr Ter-Sargsyan (Vriezenveen) in categorie 3.

Terug naar overzicht