Concours 2012

Het Britten Concours vond plaats op 10 maart 2012 in Zwolle. Yke Toepoel, voorzitter van de jury van het tweede Britten Vioolconcours, roemde het niveau van de 37 deelnemers. Dat niveau leverde prachtige momenten op waarin de deelnemers uit heel Nederland intens musiceerden in de Reulandzaal van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Het publiek genoot zichtbaar evenals de jury. De drie eersteprijswinnaars zijn zeer de moeite waard om te horen als solist met het Britten Jeugd Strijkorkest op 30 maart 2012 in Theater De Spiegel in Zwolle. 

In de 1e categorie, 10 t/m 12 jaar, won Nanami Moussault uit Amstelveen en leerling van Jeroen de Groot, de 1e prijs. De jury roemde haar voor haar leeftijd al volwassen spel.
In de 2e categorie, 13 t/m 15 jaar ging de 1e prijs naar Irene Mesu

uit Overdinkel, leerling van Sylvia van der Grinten in de jong-talentenklas van het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Irene maakt intens muziek en heeft een bijzondere en natuurlijke manier van vioolspelen, aldus de jury.
De 1e prijs voor de 3e categorie, 16 t/m 18 jaar, ging naar Coraline Groen uit Den Haag, leerling van Kerstin Hoelen in de jong-talentenklas van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het jurycommentaar: prachtige warme toon, veel klankkleuren, heel expressief, ze vertelt een prachtig muzikaal verhaal. 

Alle eersteprijswinnaars krijgen ook de ‘Staalbankiers’ prijs aangeboden, die bestaat uit een masterclass met Liza Ferschtman. Naast de eerste prijzen was er een eervolle vermelding voor Mayte Levenbach (10 jaar) uit Den Haag in de 1e categorie. Verder waren er aanmoedigingsprijzen voor Lucie Hallenga uit Schiedam (1e categorie), Roza Herwig uit Zwolle (2e categorie), Camilla Genee uit Wapse (2e categorie), Olfje van der Klein uit Leiden (3e categorie) en Bernadette Wijnhamer uit Zoetermeer (3e categorie).

Terug naar overzicht