Concours 2018

Met 44 deelnemers was het Britten Vioolconcours 2018 een goed bezocht concours. Het niveau lag hoog, met name in de jongste categorie. Na twee boeiende concoursdagen kon de jury 3 terechte eersteprijswinnaars aanwijzen.

In Categorie I (10 t/m 12 jaar) ging de 1e prijs naar Marcel Sutedja. “Elke keer dat ik op mijn viool speel. word ik hartstikke blij”, aldus de tienjarige Marcel. De 2e prijs ging naar Lidewij Westerhof en de 3e naar Pippa Schot. Carmen de la Cruz Tortosa en Charlotte Kouwe wonnen de aanmoedigingsprijs.

In Categorie II (13 t/m 15 jaar) kwam Anna Maring als terechte winnaar uit de bus. Anna speelt bij het Haydn Jeugd Strijkorkest en zit in de Jong Talentklas van het Prins Claus Conservatorium. De 2e prijs ging naar Kaya Gür en de 3e naar Xander Wassenaar Wagenberg. Lente van Dijk en Dario Hulsing kregen de aanmoedigingsprijs.

In Categorie III (16 t/m 18 jaar) won Yente Lottman de 1e prijs. Yente speelt al sinds haar vierde viool. Ze speelt in het Nederlands Jeugd Strijkorkest en sinds dit jaar zit ze op de Sweelinck Academie van het Conservatorium Amsterdam. De 2e prijs in deze categorie ging naar Jelte van Putten en Martine Velthuis won de 3e prijs.

Drie Britteners vielen in de prijzen: Lidewij en Charlotte in Categorie I en Jelte in Categorie III. Super gedaan! Hartelijk gefeliciteerd voor alle prijswinnaars.

  • Datum & Plaats: Voor deelnemers van 10 t/m 18 jaar Zaterdag 17 maart en zondag 18 maart 2018 ArtEZ Conservatorium Zwolle
Terug naar overzicht