Eerste exemplaar album 2020 voor wethouder cultuur
29
nov

Eerste exemplaar album 2020 voor wethouder cultuur

Loes Visser overhandigt nieuwe cd aan Monique Schuttenbeld

Zwolle - Artistiek leider en dirigent van het Britten Jeugd Strijkorkest, Loes Visser, overhandigde het eerste exemplaar van het nieuwe album van het orkest aan wethouder van cultuur van de gemeente Zwolle, Monique Schuttenbeld. De uitreiking gebeurde tijdens het Winnaarsconcert van het Britten Concours 2020 dat zonder publiek plaatsvond en online wordt uitgezonden op zondag 29 november om 16.00 uur.

 

Het album 2020 ‘Nino Rota Concerto’ is het 12e album dat het orkest uitbrengt. Het bevat muziek van de filmcomponist Nino Rota, I Crisantemi van Giacomo Puccini en van Anton Arrenski variaties op het thema van Tchaikovski. Daarnaast zingt oud orkestlid Roza Herwig (mezzosopraan) aria’s van Johann Strauss, Kurt Weill en Gustav Mahler. Loes Visser is trots op het album dat in cd-vorm is uitgebracht: “Voor iedereen werkzaam in de cultuur, is dit een lastig jaar. Door de restricties van samenkomen, konden we weinig samen repeteren. Voor mij was het heel belangrijk om met het orkest aan de gang te blijven. Juist in deze tijd. Dankzij de inzet van de orkestleden en ons team, hebben we veel activiteiten online ondernomen en in de zomerperiode zelfs nog concerten voor publiek kunnen geven. Mijn focus lag ook op het opnemen van dit album. Onze passie voor muziek willen we graag delen met anderen. Ik vind het een symbool van licht: we moeten muziek blijven maken en blijven luisteren. Dat is van wezenlijk belang voor ieder mens.”

 

Monique Schuttenbeld deelt deze zienswijze, “jullie muziek komt zó binnen!” en ze complimenteert het orkest. “Jullie hebben alles aangepakt wat wél mogelijk was, ook digitaal. Dat vergde enorm veel extra inspanningen, fijn dat dit gelukt is en dat jullie kunnen terugkijken op mooie gebeurtenissen.” Daarnaast noemt ze dat de landelijke erkenning van het Fonds voor Cultuurparticipatie dit jaar een grote opsteker is voor Stichting Benjamin Britten Orkesten. Met de vierjarige subsidie kunnen nog meer talenten en docenten worden begeleid en -heel belangrijk- kunnen jullie muziek maken met elkaar en voor iedereen.”

 

De cd Britten Jeugd Strijkorkest 2020 “Nino Rota Concerto’ is binnenkort te bestellen via hetbritten.nl of door een e-mail te sturen naar info@hetbritten.nlTerug