Succesvolle Britten Scandinavië Tournee 2019
21
jul

Succesvolle Britten Scandinavië Tournee 2019

Het Britten Jeugd Strijkorkest heeft een succesvolle tournee afgerond naar Scandinavië. Er werden concerten gegeven in Svendborg (DK), Göteborg (SE), Uddevalla (SE) en Kopenhagen (DK). Met een gevarieerd programma en twee fantastische jonge solisten (Britten Concours Winnares en altvioliste Sunniva Skaug en Prinses Christina Concours winnares en zangeres Roza Herwig) werd het publiek getrakteerd op bijzondere concerten.

Het publiek was vol lof over de concerten die voornamelijk in Kerken plaats vonden behalve het concert in Svendborg dat buiten op een plein werd gegeven. De orkestleden van het Britten waren op hun beurt vol lof over Denemarken en Zweden. Twee landen die ze beter hebben leren kennen en die hun harten heeft gestolen door de mooie natuur en de vriendelijkheid van de mensen.

Heel belangrijk en leuk was de ontmoeting met Ulrike Heider, de organist van de kerk en ook dirigent van het kerkkoor die ons enorm geholpen heeft met de concerten in Scandinavië. Ulrike is deels opgeleid in Zwolle en is net als onze eigen dirigent Loes Visser een voorvechter voor meer vrouwen op de dirigentenbok.

Een verslag van alle dagen tijdens de tournee is hier te vinden op onze facebookpagina.

 

Terug