Het Britten ontroert patiënten Isala Zwolle
09
dec

Het Britten ontroert patiënten Isala Zwolle

Op zaterdag 7 december verraste het Britten Jeugd Strijkorkest patiënten in Isala Zwolle met kerstconcerten.

Het orkest deelde zich op in 5 ensembles en speelde op alle afdelingen in het ziekenhuis kerstmuziek. Vanuit hun ziekenhuisbed genoten patiënten hun bezoekers en het personeel van de kerstsfeer die dit meebracht. 

 

De patiënten waren zichtbaar verrast door de vertederende klanken op de gangen en sommigen lieten zich in hun bed door verpleegkundigen dichterbij de muziek brengen. Mooi om te zien dat de concerten emoties losmaakten bij het publiek. Onze strijkers, violisten, altviolisten, cellisten en contrabassisten spelen vaker op grote podia. Ze vonden het indrukwekkend om in een intieme sfeer voor mensen in al hun kwetsbaarheid te spelen en hen te zien genieten. Het gaf hen een dankbaar gevoel.

 

Het initiatief voor de concerten in het ziekenhuis kwam van Johan Jonker, Manager Gastvrijheid van Isala: “Muziek geeft emotie en dat is belangrijk voor het welbevinden en een positieve beleving van onze patiënten. Altijd van belang, maar zeker in deze periode met de kerstdagen in aantocht.”

 

Na de kleine concerten op de afdelingen gaf het voltallige Britten Jeugd Strijkorkest een concert op het podium in de hal op de tweede verdieping van het ziekenhuis. De patiënten konden dit concert vanaf hun bed op de televisieschermen volgen.

Terug