Het Britten verrast patiënten Isala Zwolle met kerstconcerten
02
dec

Het Britten verrast patiënten Isala Zwolle met kerstconcerten

Op zaterdagmiddag 7 december brengt het Britten Jeugd Strijkorkest patiënten in Isala Zwolle op sfeervolle wijze in kerststemming.

 

In vijf ensembles zullen 22 jonge strijkers van het Britten in de openbare ruimten op diverse afdelingen spelen voor patiënten, bezoekers en personeel. Daarna brengt het voltallige strijkorkest een sfeervol kerstconcert ten gehore in de centrale hal op de tweede verdieping van het ziekenhuis. Dit concert is vrij toegankelijk voor alle bezoekers en zal op de tv-schermen in het ziekenhuis te volgen zijn door alle bedlegerige patiënten. Isala Zwolle is blij met de komst van de talentvolle jonge violisten, cellisten en contrabassisten: “Voor onze patiënten zal dit een vertederende, fijne en sfeervolle afleiding zijn tijdens hun verblijf in het ziekenhuis.”

 

Jaarlijks feestelijk kerstconcert in De Fontein 
‘s Avonds, na de concerten in Isala, brengen de Britten Orkesten (het Edward Strijkorkest, het Benjamin Britten Orkest en het Britten Jeugd Strijkorkest) hun jaarlijkse kerstconcert ten gehore in de kerk De Fontein in Zwolle. Publiek is van harte welkom bij deze feestelijke gelegenheid.

 

Presentatie nieuwe cd 

Tijdens deze avond zal de nieuwe cd van het Britten Jeugd Strijkorkest gepresenteerd worden. Het is de elfde cd sinds de oprichting van het orkest in 2007 met originele composities van Serge Koussewitsky, Queen (Freddy Mercury) en drie Nederlandse componisten Henk Badings, Louis Andriessen en Chiel Meijering, samengesteld door dirigent Loes Visser. “Bijzonder blij zijn wij met de muzikale bijdragen van top contrabassist Dominik Wagner (1997) en 1e prijswinnares van het Britten Concours 2019, altvioliste Sunniva Skaug (2003). Een kers op de taart”, aldus de trotse dirigent.

 

Isala Zwolle

14.00 – 15.00 uur Kerstconcerten afdelingen Ziekenhuis

Isala Zwolle

15.30 - 16.30 uur Kerstconcert in de hal op de 2e verdieping van het ziekenhuis

Kerk De Fontein (Sterrenkroos 56)

Aanvang 19.00 uur. Tickets € 2,50 (tot 27 jaar)/€ 10.00 via www.hetbritten.nl/agenda

Terug