In memoriam Daniel Wayenberg
29
sep

In memoriam Daniel Wayenberg

Tot ons grote verdriet overleed op 17 september jl. de pianoleeuw Daniël Wayenberg, geliefd musicus van het Britten Jeugd Strijkorkest. We hebben de eer en het plezier gehad om 2 keer met Daniel op te treden en een CD met hem op te nemen. We bewaren dierbare herinneringen aan deze markante pianist die het prima kon vinden met de jonge music van het Britten .

Het samenwerken met Daniel Wayenberg was altijd vol plezier en muzikaliteit. Het maakte niet uit op welke piano Daniel speelde, altijd was het alsof het de beste Steinway betrof. Hij verteld de jonge musici van het Britten dat hij zijn vingers lenig hield met computerspelletje spelen. Daarmee maakte hij contact met de jongere generatie waarmee hij ook graag samen musiceerde. Zijn inspiratie sloeg altijd over op het Britten Jeugd Strijkorkest tijdens de concerten en de opname van de CD. We koesteren die muzikale momenten en de herinneringen aan deze bijzondere musicus. Zijn muzikaliteit leeft in vele Britteners voort!

Gelukkig hebben we de CD waarop Daniel met het Britten het Pianoconcert no. 23 in A groot KV 488 speelt. Als u deze herinnering wilt aanschaffen, klik dan hier.

Terug