Jubileumconcert 40 jaar dirigent Loes Visser
14
sep

Jubileumconcert 40 jaar dirigent Loes Visser

Op 1 september 2019 vierde onze dirigent Loes Visser dat ze 40 jaar in het vak zit. Ze deed dat met een concert op Kasteel Rechteren en ook het Britten was uitgenodigd om een deel van het concert te spelen.

Het was een bijzondere dag. De weergoden waren dirigent Loes Visser gunstig gezind en op het prachtige kasteel Rechteren kwamen musici van verschillende leeftijden in de ochtend bij elkaar om samen het Loes Visser Jubileum Orkest te vormen. Het was een vrolijk weerzien tussen musici uit de verschillende orkesten die Loes in haar 40 jaar als dirigent leidde. Haydn Symfonie nr.88 werd ingestudeerd in die ene ochtend en twee liederen van Gustav Mahler uit des Knaben Wunderhorn.
Rond drie uur arriveerden de gasten die vanaf half vier konden genieten van een concert van het Jubileumorkest en het Britten Jeugd Strijkorkest in de onovertroffen ambiance van het kasteel Rechteren in Dalfsen. Loes leidde beide orkesten met vaste hand in een even ontroerend als energiek concert. Ook de Britteners genoten van het luisteren en het spelen. We wensen Loes toe dat ze nog vele jaren op de dirigentenbok mag staan, want daar voelt ze zich echt thuis en stuwt ze de musici naar grote hoogte! 

Terug