Livestream Britten Contrabasconcours
20
jun

Livestream Britten Contrabasconcours

Masterclass Dominik Wagner ook via livestream!

Op zaterdag 20 juni vindt het Britten Contrabasconcours plaats in de Stadkamer Centrum in Zwolle. Een primeur in Nederland. Vijf jonge getalenteerde contrabassisten komen hun ingestudeerde stukken ten gehore brengen voor een vakjury. De beroemde Weense contrabassist Dominik Wagner geeft na het concours een masterclass aan de winnaars. Zowel het concours als de masterclass zijn via een livestream te volgen door publiek.

Britten Contrabasconcours 2020 | zaterdag 20 juni van 16.00 – 17.20 uur  
Livestream Concours: https://youtu.be/AGvO-FfmAYE 
Masterclass Dominik Wagner | zaterdag 20 juni van 19.00 – 21.00 uur 
Livestream Masterclass: https://youtu.be/AebRlqWcdGA 


De kandidaten zijn Rosemarijn van de Lint (17 jaar, Harderwijk), Judith Capelle (18 jaar, Hengelo), Sasha Witteveen (17 jaar, Ouderkerk a/d Amstel), Anneke Attema (18 jaar, Delft) en Annemijn Vlug (15 jaar, Warmond). Zij staan voor de mooie uitdaging om de nieuwe compositie voor contrabas en strijkersensemble van Anne Werkman in première te brengen voor de vakjury onder leiding van artistiek leider, Loes Visser.

 

Programma:

16.00 uur: Rosemarijn van de Lint (17 jaar, Harderwijk)
16.17 uur: Judith Capelle (18 jaar, Hengelo)
16.34 uur: Sasha Witteveen (17 jaar, Ouderkerk a/d Amstel)
16.51 uur: Anneke Attema (18 jaar, Delft)
17.07 uur: Annemijn Vlug (15 jaar, Warmond)
18.30 uur: Uitslag Contrabasconcours

 

Niet eerder vond een concours in de leeftijdscategorie 12 t/m 18 jaar plaats in Nederland. Het Britten Concours wordt jaarlijks georganiseerd door Stichting Benjamin Britten Orkesten in samenwerking met ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Aanvankelijk was het concours in maart gepland. Loes Visser is blij dat er een mogelijkheid is gevonden om het concours tóch coronaproof doorgang te laten vinden: “Sinds 2009 organiseren we jaarlijks een strijkersconcours. Het ene jaar voor cello en het andere jaar voor viool en altviool. Dit jaar maken we de strijkersfamilie compleet met het toevoegen van de contrabas. Daarmee is het Britten Concours een compleet concours voor alle jonge strijkers in Nederland en daar zijn we best trots op. De deelnemers hebben hard gestudeerd en er zich enorm op verheugd. Met de gastvrijheid van de Stadkamer Centrum en de hulp van veel vrijwilligers heeft de organisatie alles in het werk gesteld om het evenement te kunnen laten doorgaan. Vanwege de coronamaatregelen helaas met een zeer beperkt publiek, maar gelukkig kunnen alle vrienden, familieleden en belangstellenden de optredens online meemaken.”

 

Het Britten Concours is met name bedoeld om jonge strijkers te stimuleren muziek te maken en beter te worden. Om hen te helpen bij hun ontwikkeling en – heel belangrijk – daarbij plezier te beleven. De uitslag van het contrabasconcours wordt zaterdagavond bekend gemaakt. 

 

Terug