20
jun

Masterclass Contrabas door Dominik Wagner

NIEUWE DATUM | Stadkamer Centrum Zwolle | 19:00 tot 21:00 uur

 

bekijk masterclass via live stream,

Masterclass Dominik Wagner

Vorig jaar was Dominik Wagner de gastsolist bij het Britten Jeugd Strijkorkest en zette hij ook samen met het Britten het contrabasconcert van Sergei Koussevitzky op CD. Nu is hij terug als jurylid van het 1e Britten Contrabasconcours en geeft hij de masterclass contrabas aan de winnaars van het concours.

Dominik Emanuel Wagner (1997) werd geboren in Wenen, waar hij op 5-jarige leeftijd begon met cellolessen en  later overstapte naar de contrabas. In 2009 startte hij zijn contrabasstudie aan de ‘Universität für Musik und darstellende Kunst’ in Wenen bij Josef Niederhammer en Werner Fleischmann. Momenteel studeert hij aan de Universität für Musik in Nürnberg bij Dorin Marc.

In 2017 ontving Dominik de ECHO Classic Award in de categorie Nieuwkomer. In hetzelfde jaar won hij ook de eerste prijs op de Bradetich International Double Bass Competition, wat hem een solo-cd en een recital in Carnegie Hall opleverde. Hij won ook belangrijke prijzen bij vele internationale concoursen zoals de ARD Music Competition, de Eurovision Young Musicians Competition, de Concorso di Bettesini, de Bass 2016 Prague Competition, de Markneukirchen Competition, de Bodensee Competition, de Osaka Competition en de Golden Bass Competition.

Als solist trad hij op met orkesten als het Bavarian Radio Symphony Orchestra, het Münchener Kammerorchester, het Brandenburger Symphoniker, het Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, de Jenaer Philharmonie en de Rheinischen Philharmonie Koblenz. Naast zijn solo-optredens geeft Dominik ook regelmatig kamermuziekrecitals over de hele wereld. Samen met klarinettiste Vera Karner ontving hij vele prijzen, zoals de Mendelssohn Förderpreis 2016. Als onderdeel van deze prijs namen ze een cd op bij het label Berlin Classics.

Dominik is een beursstudent van de Anne Sophie Mutter Foundation en maakt deel uit van Mutter’s Virtuosi.

Vorig jaar was Dominik Wagner de gastsolist bij het Britten Jeugd Strijkorkest en zette hij ook samen met het Britten het contrabasconcert van Sergei Koussevitzky op CD.

Nu is hij terug als jurylid van het 1e Britten Contrabasconcours en geeft hij de masterclass contrabas aan de winnaars van het concours.