Masterclass Johannes Moser boeiend en intensief
22
apr

Masterclass Johannes Moser boeiend en intensief

Op 2e paasdag ontvingen drie prijswinnaars van het Britten Concours hun prijs in de vorm van een masterclass van meestercellist Johannes Moser,

Drie prijswinnaars van het Britten Celloconcours 2019 kregen op 2e paasdag hun prijs in de vorm van een masterclass van de Canadees-Duitse cellist Johannes Moser die o.a. lesgeeft aan de Musikhochschule in Keulen en over de hele wereld concerten geeft. Voor de jonge cellisten van het Britten Concours maakt hij echter graag tijd vrij. Met creatieve beeldspraak leidde hij de deelnemers naar verbetering van hun spel. Daarbij legde hij de verantwoordelijkheid voor de artistiek invulling van het muziekstuk, dat de deelnemers hadden meegebracht voor de les, geheel bij de deelnemers. Dat is een even galante als effectieve manier om de eigen creativiteit van de deelnemers te stimuleren en hun geen ideeën op te leggen. Het publiek keek ademloos naar het samenspel tussen de docent en zijn pupillen. Kortom het was boeiend en intensief, maar ook puur genieten.

Met deze masterclass wordt het Britten Celloconcours 2019 afgesloten. In 2021 is er weer een Britten Celloconcours voor jonge cellisten van 10 t/m 18 jaar.

 

Terug