Uitslag Britten Vioolconcours 2020 (Dag 1 - Cat.1)
13
jun

Uitslag Britten Vioolconcours 2020 (Dag 1 - Cat.1)

Pieter Streefkerk wint eerste prijs in categorie 1

Vandaag vond het Britten Vioolconcours plaats voor de eerste categorie: violisten van 11 t/m 12 jaar.

De jury maakte het volgende bekend:

1e prijs: Pieter Streefkerk

Adembenemend goed!

Pieter neemt je volledig mee in zijn verhaal. Zijn spel ontroert en is vol overtuigingskracht en overgave. Hij durft de tijd te nemen en houdt de spanning vast door mooie wendingen in zijn spel. 

Pieter speelt natuurlijk en vol vrijheid en straalt daarmee veel speelplezier uit! Hij heeft een uitstekend technisch niveau en weet op een knappe manier de techniek ondergeschikt te maken aan de muzikaliteit.

 

2e prijs: Michelle Kumara

Michelle heeft een hele mooie, heldere klank. Virtuoos! Haar spel is briljant, heel muzikaal, en ze maakt verschillende karakters. 

Ze heeft een natuurlijke muzikaliteit, doorleefd spel. Michelle liet de structuur van het stuk horen, ze heeft muzikaal overzicht. Ze is stabiel in technische passages, die ze goed heeft gespeeld. Voordat ze begint, zit ze al in de muziek. Ze speelt met veel verbeelding, zowel stoer als fijnzinnig.

 

2e prijs: Quinten van Brummen

Quinten is een groot talent, écht een muzikant. Hij speelt met lef en overtuiging!  Hij vertelt een verhaal; een bijzonder musicus! Het samenspel met zijn pianist was zeer levendig. Quinten speelt goed samen. Hij heeft een heel mooie stokvoering en boeide van het begin tot het eind.

 

3e prijs: Floor Kes

Floor is erg muzikaal, haar spel is bijzonder kleurrijk, verfijnd en elegant. Ze heeft een goede toonvorming: heel natuurlijk. Floor luistert scherp, ze heeft een mooie intonatie en met de techniek zit het goed. Ze liet levendige, verschillende karakters horen en vertelt een muzikaal verhaal. Floor heeft gevoel voor lange lijnen: ze voelt de muzikale spanningsboog van binnen.

 

 

De aanmoedigingsprijzen voor deelnemers die opvielen door hun spel zijn voor: Dylan Genev, Alix Rodenburg en Valérie Langendonck.

 

Hartelijk gefeliciteerd alle deelnemers voor jullie mooie bijdrage aan het concours dit jaar. Dank voor jullie komst en wellicht tot over twee jaar bij het Britten Vioolconcours 2022!

 


 

 

 

Terug